top of page
Vilka är vi

Varför namnet Lilla Snigel?

Vi jobbar här

Pilar

Rektor och pedagog

Jag har bott och arbetat i många år i Stockholm som förskollärare, ateljerista och de senaste åren som biträdande rektor i flera förskolor. Jag är född och uppvuxen i Chile och mitt modersmål är spanska. Musik och skapande är viktiga delar i mitt liv och jag omsätter de i mitt pedagogiskt arbete. Jag vill skapa en plats för lärande där barnen ska stå i fokus och deras tankar och intressen ska synas i verksamhet. Vi ska lära oss tillsammans i en vacker inne-och utemiljö där utforskande ska ske i varje vrå av vår Lilla Snigel.

Christian

Köksmästare

Jag är en erfaren och mångsidig kock som arbetat många år i kök i olika delar av världen. Sedan 2011 fram tills nu har jag arbetat som kock på en grundskola inom Huddinge kommun. Född och uppvuxen i Schweiz, har jag bott några år i USA innan jag flyttade 1992 till Sverige. Jag pratar förutom svenska, flytande engelska, mitt modersmål är tyska och kan även lite spanska. På min fritid tillbringar jag mycket tid i skogen där jag trivs som bäst när jag inte arbetar. Hälsosam kost och regelbunden träning är i mina ögon rätt kombination och har blivit ännu viktigare för med åren.

Sagan om 
Lilla Snigel

När vi för första gången besökte Costa del Sol tillsammans, började drömmen om en egen verksamhet att formas. Drömmen om en plats för de yngsta där vi kan inspirera och sprida de idéer och erfarenheter som samlats från många års arbete i svenska förskolor. Idéer där leken, kreativiteten, hälsan och barnens inflytande är viktiga pelare i verksamheten.

​Vi bestämde oss för att skapa en sådan plats för de allra yngsta barnen i Fuengirola. Tillsammans är vi grundarna av verksamheten Lilla Snigel, där fokus ligger på kreativt pedagogiskt lärande, miljö och hälsa. 

​Drömmen har nu tagit form. Resan har bara börjat och snart flyttar Lilla Snigel till Fuengirola-Malaga, Spanien. 

Namnet 
Lilla Snigel

Lilla Snigel är en sång som alla i Sverige känner till och som ofta är en favorit bland de yngre barnen. Sången går lätt att lära sig även för barnen som inte har utvecklat sitt språk.

​Precis som Lilla Snigel, tar vi med oss vårt lilla hus på ryggen från Sverige fyllt med drömmar, erfarenheter och fina idéer för att skapa en plats för de yngsta barnen vid spanska solkusten. 

Lilla Snigel översatt på spanska betyder Caracolito och det låter också roligt tycker vi!

bottom of page